Serviceavtal

Vi ser lite annorlunda på det här med serviceavtal. Många vill knyta upp kunderna med förbetalda avtal där årlig service och kanske ett visst antal felanmälningar exempelvis ingår, och även om vi givetvis gärna vill ha bra och nära relationer med våra kunder så tycker vi inte att det känns som den vägen vi vill gå. Vi tror på att debitera för det vi utför hos dig som kund, och inte saker som vi kanske kommer göra.

För er som dock vill ha regelbunden underhållsservice, vilket absolut är en god idé för att slippa onödiga driftstopp och som är något som kan öka livslängden på er utrustning, har vi ett koncept som initialt är helt kostnadsfritt och helt utan bindningstid.

Det bygger på att vi kommer överens om hur ofta ni vill att vi besöker er för att göra en FU, ett Förebyggande Underhåll, samt vad ni vill att vi skall kontrollera när vi är hos er. Vi har checklistor för ändamålet och anpassar listan efter vad ni vill ha koll på, helt enkelt.

Därefter lägger vi in önskat intervall i vårt system som säger till när det är dags för en service hos just er. Att få denna regelbundna påminnelse är givetvis kostnadsfritt, ni betalar sedan endast för den tid som läggs ner när vi är hos er och eventuella reparationer eller åtgärder stäms alltid av innan utförande om det skulle innebära tillkommande kostnader.

Även om det kan vara skönt att veta vad utrustningen kommer kosta varje år, utifrån exempelvis ett fullserviceavtal, säger vår erfarenhet att den lägsta livscykelkostnaden generellt uppnås när du bara betalar för det som faktiskt behöver åtgärdas. Vill du som kund ändå teckna ett fullserviceavtal på din utrustning kan vi självklart lösa det på de flesta produkter vi jobbar med.

Hör gärna av dig vid frågor och funderingar, eller för prisuppgifter.